Active Coaching
 ICC
ARTIKLER

At udfordringer og udvikling er et omdrejningspunkt i mit liv gav sig i 2003 udtryk i at jeg var på Egmont sommerhøjskole for at træne og møde andre kørestolsbruger. Se artikel fra Ryk! Magasin nr.3.-2003.

Mit bedste sommerminde


Tekst af Helena Rosenberg-Hedelund

SOL

VARME BØLGER

GOURMÉT MAD

GOD MUSIK

SPÆNDENDE DRINKS


Hermed vil jeg varmt anbefale at tage en uge af sin ferie og tage på sommerkursus med RYK på Egmont Højskolen i Hou. Det var en fantastisk oplevelse, især for én som mig: "nyskadet" (okt. 2002), stadigvæk under genoptræning og med en masse spørgsmål omkring handicappet. Mine forventninger til ugen var at finde nogle fritidsinteresser, møde nogle nye venner og måske kunne føle en smule samhørighed med de andre...

Det var lidt svært i starten, da "alle" havde travlt med at snakke med dem de kendte. Det var nemt at ryge i fælden med at føle sig som det tredje kæp i hjulet. Men det skal siges at alle var meget venlige og søde, så jeg følte efter et stykke tid ligesom at jeg kendte "de fleste".

Jeg havde meldt mig til sejlads, og det viste sig hurtigt at være et rigtigt godt valg. Her kan alle nemlig være med. Det var både erfarne og mindre erfarne sejlere, med større eller mindre handicap. Jeg fik afprøvet minitolvere - owao! Jeg kan selv... Men mærkede at jeg havde mod på mere og savnede en "besætning". Derfor kom jeg med i en sonar, det var bare dejligt! Ugen startede med for lidt vind (perfekt for mig...), solen gassede hver dag og jo mere vi fik øvet og blev modigere, desto mere vind kom der. Den sidste dag var det bølger på størrelse med huse - (hundehuse), og regnen piskede og sigten var ussel. Vi klarede det med - perfekt! Jeg følte mig som Skipper Skræk. Alle var enige om at vælge sejlads næste år igen.

Sidste aften skete det noget helt fantastisk., og jeg blev "mundlam" - det sker ellers ikke så tit... Jeg blev nemlig udvalgt og fik dermed æren af at få vandrersymbolet "Det gyldne kateter". Grunden var ikke at jeg var svensk og altid sad i baren. Nej, det var noget helt andet. Grunden var mit engagement, positivitet, gå på mod og energi (for meget syntes nogen). Tænk at få en pris for den person man er, fordi andre oplever, at de får noget fra én... Ja det er bare det bedste! Derfor vil jeg gerne takke igen, og håber at vi ses til næste år i uge 30.

Kan I passe godt på jer selv og hinanden, og husk: "Det er ikke altid solskin, men alle skyerne er heller ikke grå." (Sven Nordqvist/Erik Arpi)

PS. Vi er nogle fra sejlholdet, der efterfølgende er begyndt at sejle sonar i Hundige havn. Så jeg må nok sige, at alle mine forventninger er blevet indfriet...RYK - Rygmarvsskadede i Danmark
Dansk Handicap Forbund
Hans Knudsens Plads 1A
DK-2100 København Ø
telefon: +45 39 29 35 55
telefax: +45 39 29 39 48
postgiro: 575-3759
e-mail: info@ryk.dk
Udviklet af Solinco